۱۴۰۴/۰۲/۲۰ ۱:۵۲ بعد از ظهر

نقشه ها و زون های منطقه

در اینجا با پتانسیل های سرمایه گذاری در اینچه برون آشنا می شوید

راهنمای اسلایدر

برای مشاهده محتوای هر بخش، روی عنوان آن کلیک کنید. محتوای مرتبط به‌صورت خودکار نمایش داده می‌شود و می‌توانید بین بخش‌ها جابجا شوید

 

منطقه آزاد اینچه برون واقع در مجاورت مرز ایران و ترکمنستان، دروازه ارتباطی ایران با کشورهای آسیای میانه محسوب میشود که میتواند با بهره گیری از مزیتهای لجستیکی و مزایای قانونی مناطق آزاد، به قطب صنعتی، تولید و تجارت بین المللی در منطقه تبدیل شود. راه اندازی و توسعه دهکده لجستیک منطقه آزاد اینچه برون میتواند نقش مهمی در تحقق این امر ایفا کند.

 

در افق سال 1420  نقل و انتقال 20 میلیون تن بار توسط خطوط ریلی و شبکه های جاده ای از/ به منطقه آزاد اینچه برون اتفاق میافتد. از این مقدار، حجم واردات 6.5 میلیون تن، صادرات 9.3 میلیون تن، ترانزیت 2 میلیون تن و جابجایی بار برای مصارف داخلی منطقه 2.2 میلیون تن میباشد. برای تأمین زیرساختهای لازم جهت انتقال این حجم از بار، دو پهنه لجستیکی ( دهکده لجستیک مرزی، پهنه لجستیک صنایع سنگین) در نظر گرفته شده است.

در دهکده لجستیک مرزی، 3 میلیون تن بار نفت خام و 4.5 میلیون تن کالای تجاری جا به جا خواهد شد. در جدول زیر فضاهای پایانه ها و انبارهای مورد نیاز در دهکده لجستیک مرزی مشخص شده است. در مجموع در این دهکده 450 هکتار به پایانه ها و انبار ها اختصاص داده شده است.

 

همچنین دهکده لجستیک مرزی منطقه به غیر از پایانه ها و انبارها دارای اجزا دیگری چون ایستگاه راه آهن و شانتینگ یارد، کارگاه های ارزش افزوده، تیرپارك (مرکز حمل جاده ای) و گمرك و انبار های موقت گمرکی میباشد که در جدول زیر برآورد فضایی هر یک از این فضا بر اساس بار پیش بینی شده برای این دهکده مشخص شده است. در مجموع مساحت دهکده لجستیک مرزی 1150 هکتار میباشد.

 

دیگر فضای لجستیکی منطقه پهنه لجستیک صنایع سنگین بوده که زیرساخت لازم جهت جابه جایی 2 میلیون تن فراورده های مجتمع پتروشیمی، 4.5 میلیون تن سنگ آهن وارداتی از قزاقستان و 2.5 میلیون تن محصولات نهائی فولادسازی را فراهم میکند. این پهنه دارای ایستگاه راه آهن و شانتینگ یارد، پایانه ها و انبار ها و تیرپارك (مرکز حمل جادهای) میباشد. برآورد فضایی این پهنه بر اساس بار پیشنهادی، 1000 هکتار میباشد. در مجموع برآورد فضای پهنه لجستیک منطقه آزاد اینچه برون 2150 هکتار میباشد.

 

ایستگاه راه آهن اینچه برون دارای 7 خط اصلی در مجموع به طول 8355 متر و یک خط فرعی با طول 4236 متر در این پهنه قرار دارد که در محدوده ایستگاه آن، سه سایت سیلوی بهدیس غله )ظرفیت 6 هزار تنی)، تخلیه مواد نفتی (پمپ تخلیه مواد نفتی) و محوطه تخلیه و بارگیری (امکان تخلیه، بارگیری و دپوی مواد معدنی به صورت فله) قرار دارد. این پهنه قابلیت این را خواهد داشت تا به عنوانعامل محرکی برای توسعه اقتصادی در منطقه آزاد اینچه برون در نظر گرفته شود و پویایی اقتصادی و خروج از انزوای جغرافیایی استان را در پیوند با استان های پیرامون خود همچون استانهای مازندران، خراسان شمالی و رضوی و نیز سمنان به دنبال داشته باشد.

با توجه به هدف گذاری انجام شده برای منطقه آزاد اینچه برون، در افق سال 1420 تعداد 1600 واحد صنعتی پیش بینی شده است که در جدول زیر این واحدها به تفکیک صنایع پیشنهادی مشخص شده اند. مساحت مورد نیاز برای استقرار این تعداد واحد صنعتی 3000 هکتار میباشد.

 

علاوه بر ایجاد واحدهای صنعتی، دو برنامه احداث مجتمع فولادسازی به ظرفیت 2.5 میلیون تن در سال و احداث شهرك پتروشیمی به ظرفیت 2 میلیون تن در سال در این طرح پیشنهاد شده است که با توجه به نمونه کاوی انجام شده در این خصوص، برای مجتمع فولاد سازی 2000 هکتار و برای مجتمع پتروشیمی 1100 هکتار فضا پیش بینی شده است. در مجموع، برآورد فضایی اراضی مورد نیاز صنعت در منطقه آزاد اینچه برون 6100 هکتار میباشد.

در جدول زیر پروژه های پیشنهادی در زون خدماتی اداری به همراه مساحت زمین پیشنهادی هر یک از آنها آورده شده است. مساحت زمین مورد نیاز برای این پروژه ها 72.5 هکتار میباشد که با توجه به اهمیت فضای سبز در محدوده منطقه آزاد اینچه برون و عریض بودن معابر پیشنهادی در این پهنه 145 هکتار زمین مورد نیاز میباشد. همچنین 125 هکتار زمین برای سایر پروژهها و طرحها (ذخیره توسعه آتی فعالیت های خدماتی اداری) در نظر گرفته شده است. در مجموع برآورد فضایی پهنه خدماتی – اداری 270 هکتار می باشد.

 

در منطقه آزاد اینچه برون عملکرد گردشگری جز بخش های اصلی توسعه میباشد بنابراین توجه به این مؤلفه امری ضروری میباشد. در تناسب اراضی منطقه آزاد اینچه برون سه زیر معیار جاذبه های گردشگری، محورهای گردشگری و زیرساخت های گردشگری در نظر گرفته شده است. تالاب های آلماگل، آلاگل و آجی گل مهمترین جاذبه های گردشگری پیرامون منطقه هستند. مجاورت این تالابها به مرز و تأسیسات مرزی، استعداد منطقه را برای پذیرش توریست داخلی و بین المللی و انجام مراودات با شهر اینچه برون و توسعه و گسترش شهر افزایش می دهد.

 

بازارچه مرزی اینچه برون به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری منطقه آزاد به شمار میرود که در محدوده مرزی ایران و ترکمنستان و در مجاورت گمرك اینچه برون قرار دارد و به دلیل علاقه مندی و اشتراکات فرهنگی مردم دو کشور ایران و ترکمنستان، میتواند نقش مهمی در رونق این منطقه و حتی مناطق اطراف ایفاء کند.

 

عبور خط راه آهن از این منطقه نیز به صادر نمودن کالاها و تولیدات داخلی از طریق پایانه صادراتی صنایع دستی به کشورهای همجوار در آسیای میانه که اشتراکات فرهنگی زیادی با ایرانیان دارند کمک خواهد کرد.

 

برای پروژه های پیشنهادی در زون گردشگری تجاری منطقه آزاد اینچه برون 283 هکتار زمین مورد نیاز میباشد. همچنین 157 هکتار زمین برای سایر پروژهها و طرحها (ذخیره توسعه آتی فعالیت های گردشگری تجاری) در نظر گرفته شده است. در مجموع  440 هکتار زمین برای زون گردشکری-تجاری  برآورد شده است.

 

به بالا بروید